Naar homepage
Stand.nl

Stand.nl: 'De formatie moet nu worden voortgezet met de PvdA en GroenLinks'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De formatie moet nu worden voortgezet met de PvdA en GroenLinks'

Nu Gert-Jan Segers en de ChristenUnie even niet meer mee doen in de formatie, lijkt de weg voorzichtig open te gaan voor een samenwerking met PvdA en GroenLinks, zoals Kaag dat graag wil. Mark Rutte en Kaag gaan vandaag weer om de tafel met informateur Hamer.


De twee linkse partijen zagen al aanknopingspunten in het document van Kaag en Rutte, als opzet naar een regeerakkoord. Ook zijn er geruchten over een intensievere samenwerking tussen die beide partijen. De VVD houdt de boot nog af. En hoe groot is de kans dat het CDA akkoord gaat met deze afslag in het formatieproces?

Maar er is geen tijd te verliezen en er moet nu snel een nieuw kabinet worden geformeerd, want na de coronacrisis schreeuwen ook andere problemen om aandacht, zoals de crisis in Afghanistan, het klimaat en de krapte op de woningmarkt.

Telefonisch reageren kan via 0800 - 1101 tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie