Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Vakantiegangers moeten zich beter voorbereiden op natuurrampen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Vakantiegangers moeten zich beter voorbereiden op natuurrampen'

Morgen is het weer zover: de eerste Nederlanders kunnen weer op vakantie. Maar volgens het Rode Kruis zijn we niet goed genoeg voorbereid op de rampen die tijdens vakantie op ons af kunnen komen. Want bosbranden en overstromingen zijn al lang geen uitzonderingen meer.

Daarom de stelling: 'Vakantiegangers moeten zich beter voorbereiden op natuurrampen'.

Heb je weleens de berg op moeten vluchten toen de rivier bij de camping buiten zijn oevers trad? Of juist de berg af, omdat grote bosbranden het resort bedreigde waar je net lekker aan het zwembad lag? Of heb je juist altijd de lokale hulpdiensten in je telefoon? En de reisadviezen van Buitenlandse Zaken in je achterhoofd?

We horen graag je ervaringsverhalen. En wat je bij een volgende vakantie misschien beter zou kunnen doen.

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie