Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is goed dat Utrecht alle sociale huurwoningen reserveert voor statushouders'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is goed dat Utrecht alle sociale huurwoningen reserveert voor statushouders'

De gemeente Utrecht reserveert deze zomer haar sociale huurwoningen zes weken lang uitsluitend voor statushouders. Hiermee voldoet de gemeente Utrecht aan de verplichting vluchtelingen met een verblijfsvergunning te huisvesten. De gemeente hoopt dat andere gemeenten hier een voorbeeld aan nemen.

Normaal gesproken gaat 70 procent van de vrijkomende corporatiewoningen naar reguliere woningzoekenden en 30 procent naar kwetsbare doelgroepen, zoals statushouders. Alleen voor woningzoekenden ‘met hoge nood’ blijven ook in de komende periode woningen beschikbaar.

Daarom vandaag de stelling: 'Het is goed dat Utrecht alle sociale huurwoningen reserveert voor statushouders'.

Moeten andere gemeenten een voorbeeld nemen aan Utrecht? Of vind je dat het te ver gaat om alle sociale huurwoningen te reserveren voor statushouders? Sta je zelf al jaren op de wachtlijst voor een sociale huurwoning?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie