Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Vijf dagen betaald krijgen voor vier dagen werken is een slimme zet'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Vijf dagen betaald krijgen voor vier dagen werken is een slimme zet'

Vier dagen werken en vijf dagen ervoor betaald krijgen. Klinkt aantrekkelijk. Softwareleverancier Afas gaat het doen. Vanaf volgend jaar sluit het bedrijf elke vrijdag de deuren van het kantoor. Medewerkers hoeven die dag niet te werken, maar krijgen wél doorbetaald. Volgens het bedrijf is dat mogelijk omdat kunstmatige intelligentie de arbeidsproductiviteit heeft verhoogd. De vrije dag kan gebruikt worden voor mantelzorg, vrijwilligerswerk of een cursus. Afas gaat overigens niet controleren wat je op die vrije dag doet.

De stelling is vandaag: 'Vijf dagen betaald krijgen voor 4 dagen werken is een slimme zet'

Wat vind jij van een vierdaagse werkweek waar je vijf dagen voor betaald krijgt? Zorgt het wat jou betreft voor een betere werk-privébalans?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie