Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het bedrijfsleven moet nu zelf de broek ophouden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het bedrijfsleven moet nu zelf de broek ophouden'

Zo'n tweehonderdduizend van de 2,2 miljoen ondernemers in Nederland staat het water aan de lippen, zo meldt de Kamer van Koophandel. Een deel van die ondernemers zit nu in de problemen vanwege de oorlog in Oekraïne. Ook het stoppen van de coronasteun zal voor veel bedrijven gevolgen hebben.


Maar ondernemingen die worstelen met die hoge prijzen en de gevolgen van de sancties tegen Rusland, hoeven voorlopig nog niet te rekenen op extra steun vanuit de overheid. Dat lieten de verantwoordelijke ministeries gisteren weten aan Nieuwsuur.

Daarom praten we vandaag over de stelling: Het bedrijfsleven moet nu zelf de broek ophouden

Bent u ondernemer en weet u niet hoe u de eindjes aan elkaar moet knopen en zou overheidssteun voor u misschien de redding betekenen? Of vindt u de overheid bedrijven niet eindeloos moet blijven redden en valt zoiets als een stijgende energieprijs ook onder ondernemersrisico?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie