Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We kunnen eindelijk optimistisch zijn over corona'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We kunnen eindelijk optimistisch zijn over corona'

"De wereld is nog nooit in een betere positie geweest om een einde te maken aan de pandemie", dat zei de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gisteren. Volgens de WHO waren er vorige week de minste coronadoden sinds de uitbraak van het virus in maart 2020. Maar, willen we écht een einde maken aan de pandemie, dan moeten landen zich wel blijven inzetten om het virus te bestrijden.

Ik praat vandaag over de stelling : We kunnen eindelijk optimistisch zijn over corona

Is het optimisme van de WHO terecht? Met de herfst in aantocht nemen de besmettingen in ons land licht toe. De ziekenhuizen tellen meer patiënten met corona op de verpleegafdelingen. In hoeverre ben je zelf nog bezig met de kans op besmetting? Zie je het aantal gevallen in je omgeving toenemen of heb je eigenlijk al afscheid genomen van het virus?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie