Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: Er moet zo snel mogelijk een minderheidskabinet komen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Er moet zo snel mogelijk een minderheidskabinet komen

Ruim vier en een halve maand na de verkiezingen is het formatiecircus weer terug bij af. VVD en CDA willen niet samen met GroenLinks en de PvdA en D66 ziet niets in een hernieuwde samenwerking met de ChristenUnie.

Om de coronacrisis het hoofd te bieden, een antwoord te vinden op de stikstofproblemen, zo effectief mogelijk de huizencrisis aan te pakken en om alle klimaatambities waar te maken is er snel een kabinet nodig.

De term 'minderheidskabinet' zingt rond in Den Haag als de enig overgebleven optie. Wat vind jij? Is een minderheidskabinet beter dan geen kabinet? Of zou een nieuwe informateur toch moeten proberen om de partijen voor een meerderheid weer aan tafel te krijgen?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie