Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Geld is de beste drijfveer voor duurzaam gedrag'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Geld is de beste drijfveer voor duurzaam gedrag'

We gedragen ons een stuk duurzamer dan twee jaar geleden: we eten minder vlees, douchen gemiddeld 8 procent korter, we rijden en vliegen minder en schaffen meer zonnepanelen aan. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research, die het een trendbreuk noemt.

We vonden het klimaat altijd al belangrijk, stellen de onderzoekers, maar nu vertaalt het zich vaker in duurzaam gedrag. Maar dat is dan wel weer vooral te verklaren door de hoge energie- en brandstofprijzen, zeggen ze.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Geld is de beste drijfveer voor duurzaam gedrag.

Waar bespaar jij in deze dure tijden op en wat voor duurzaam effect heeft dat? Vind je het fijn dat je daarmee iets duurzaams doet? Moet de overheid daarom meer inzetten op financiƫle prikkels en duurzaam gedrag belonen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie