Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Meer bewegen op werk moet verplicht worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Meer bewegen op werk moet verplicht worden'

We zijn alweer Europees Kampioen 'zitten tijdens het werk' en dat is geen goed nieuws. Volgens TNO zit ruim een kwart van alle Nederlanders meer dan 8,5 uur per dag, alle landelijke campagnes ten spijt. En dat terwijl bekend is dat te veel zitten de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en bijvoorbeeld depressieve klachten vergroot.

De stelling is vandaag: 'Meer bewegen op het werk moet verplicht worden'

Hoe lang zit jij op je werk? Is jouw werkgever actief om jou meer te laten bewegen? Komt er een beweegcoach langs of staan de printers expres een verdieping hoger? Staat je werk je wel toe dat je zo nu en dan even de benen strekt? Of ben je werkgever en probeer je je personeel juist meer aan het bewegen te krijgen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie