Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het CDA heeft een duidelijke koers nodig wil de partij overleven'

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het CDA heeft een duidelijke koers nodig wil de partij overleven'

Deze zomer geven we communityleden de kans om een onderwerp aan te dragen voor Stand.nl. Vandaag is daar het onderwerp uitgekomen: de toekomst van het CDA.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'Het CDA heeft een duidelijke koers nodig wil de partij overleven'.

Luisteraar Frank Van der Burg herkent het CDA niet meer. De christelijke waarden zijn verloren door telkens maar weer te regeren en het rentmeesterschap herkent hij niet als kernwaarde. Maar er zijn misschien meer onderwerpen waarvoor dit geldt. Het CDA stond bekend als boerenpartij, maar ze steunen nu wel de stikstofplannen.

Herken jij nog de idealen van het CDA? Moet de partij een andere richting kiezen en zo ja, welke? Stemde je vroeger altijd op de partij, maar ben je dat nu niet meer van plan, of juist wel?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie