Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet een einde komen aan de wildgroei van eenmansfracties'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet een einde komen aan de wildgroei van eenmansfracties'

Nilüfer Gündoğan keert morgen terug in de Tweede Kamer, nadat ze met ruzie uit de Volt-fractie is gezet. Dat betekent dat we nu een ongekend aantal van twintig fracties in de Tweede Kamer hebben, waarvan zeventien oppositiepartijen.


Dat komt onder andere door onze lage kiesdrempel, maar ook door de mogelijkheid tot afsplitsing.

Daar zijn de laatste jaren al veel zorgen over geuit: eenmansfracties moeten zich profileren om op te vallen, met onophoudelijke stroom aan moties tot gevolg. Ook zouden ze niet genoeg ondersteuning hebben om alle debatten goed inhoudelijk te kunnen voeren.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'Er moet een einde komen aan de wildgroei van eenmansfracties'.

Wat vind jij? Moet de versplintering in politiek Den Haag een halt worden toegeroepen? Of is het juist goed dat we zoveel keuze hebben en heb je het gevoel dat jouw belangen eindelijk verwoord worden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie