Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl 'Een professionele voetbalclub voor alleen vrouwen is een goed idee'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl 'Een professionele voetbalclub voor alleen vrouwen is een goed idee'

Hera wil de eerste professionele voetbalclub worden exclusief voor en door vrouwen. Met een aantal goede investeerders hoopt de club vanaf 2025 te kunnen starten. Volgens oprichter Marieke Visser zijn voetbalclubs traditioneel gebouwd rondom mannen, daarom wil zij een club waar vrouwen niet hoeven te vechten voor hun plek, voor goede faciliteiten en een goed salaris. Alleen zo kun je vrouwenvoetbal naar een hoger niveau tillen, zegt één van de investeerders.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'Een professionele voetbalclub voor alleen vrouwen is een goed idee'

We zagen gisteren een recordaantal bezoekers bij de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Chelsea. Vrouwenvoetbal zit in de lift. Denk je dat een aparte profclub voor vrouwen een goede manier is om het vrouwenvoetbal naar een nog hoger plan te trekken? Ben je een liefhebber? Of denk je dat dit plan niet nodig is en dat vrouwen een prima plek hebben bij de traditionele clubs?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie