Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: '1000 euro boete voor afval op straat gooien gaat veel te ver'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: '1000 euro boete voor afval op straat gooien gaat veel te ver'

Een VVD-lid uit de gemeenteraad van Enschede was op vakantie in Singapore en vond het opvallend dat het daar zo schoon was. Wat bleek? De boetes voor het op straat gooien van afval zijn daar torenhoog. En wat in Singapore kan, kan in Enschede natuurlijk ook! Hij wil dat Enschede de schoonste stad van Europa wordt en daarom stelde hij voor om een boete van 1000 euro op te leggen voor het op straat gooien van afval. De meerderheid van de gemeenteraad stemde daarmee in. De landelijke politiek moet het plan nog wel goedkeuren.

Wij praten daarom vandaag over de stelling: '1000 euro boete voor afval op straat gooien gaat veel te ver'

Op dit moment is de boete 160 euro. Vind je dat dat wel omhoog mag om de overlast van afval tegen te gaan? Of vind je de voorgestelde boete echt buitenproportioneel? Wat werkt volgens jou om mensen bewuster om te laten gaan met hun afval?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie