Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Werkgevers moeten standaard menstruatieverlof aanbieden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Werkgevers moeten standaard menstruatieverlof aanbieden'

Twintig procent van de vrouwen zou maandelijks een paar dagen menstruatieverlof willen opnemen als dat mogelijk is. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag en Spot On van de KRO-NCRV. Vrouwen kunnen zich nu alleen ziek melden. Het onderwerp bevindt zich nog altijd in de taboesferen, wat het lastig maakt het te bespreken op werk. Terwijl een grote groep werkenden maandelijks ernstige klachten heeft.

Daarom onze stelling: Werkgevers moeten standaard menstruatieverlof aanbieden.

Ben jij werkgever en zou je zoiets zien zitten voor je medewerkers? Of heb je zelf last van menstruatieklachten en kun je dat bespreken op je werk of liever niet omdat je denkt dat dat niet goed voor is voor je loopbaan?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie