Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Met de aanbevelingen van Remkes kunnen we verder'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Met de aanbevelingen van Remkes kunnen we verder'

Johan Remkes presenteerde gistermiddag dan eindelijk zijn bevindingen over de stikstofcrisis, waarmee hij de impasse moest zien te doorbreken. Hij was zeer kritisch op het kabinet maar had ook een stevige boodschap voor de boeren: zo'n 500 á 600 piekbelasters moeten binnen een jaar stoppen zodat de rest van het land verder kan.

Ondanks de harde boodschap reageren politiek, natuurorganisaties en de agrarische sector allen overwegend positief op het advies van Remkes. Maar nu moet eerst het kabinet er nog mee aan de slag.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Met de aanbevelingen van Remkes kunnen we verder.

Wat vind jij? Heb je het idee dat de impasse tussen politiek en platteland is doorbroken? Was dit advies wat Nederland nodig had en hebben boeren eindelijk wel perspectief gekregen? Of is er alsnog te veel onduidelijk?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie