Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet betere wetgeving komen tegen seksueel wangedrag op de werkvloer'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet betere wetgeving komen tegen seksueel wangedrag op de werkvloer'

Werkgevers zijn op dit moment niet verplicht om een vertrouwenspersoon aan te stellen en een klachtenregeling te formuleren om grensoverschrijdend gedrag aan te pakken. Daardoor kunnen zaken onnodig escaleren, zeggen initiatiefnemers van een petitie die vandaag wordt gepresenteerd.Daarom praten we vandaag in Stand.nl over de stelling: Er moet betere wetgeving komen tegen seksueel wangedrag op de werkvloer.

Heb jij ervaring met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer? Had je baat gehad bij een goede klachtenregeling of vertrouwenspersoon? Of ben je werkgever en heb je - na het zien van de uitzendingen over de misstanden bij The Voice - actie ondernomen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie