Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten minder met z'n allen tegelijk op het stroomnet'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten minder met z'n allen tegelijk op het stroomnet'

Het stroomnet zit overvol. Volgens hoogspanningsnetbeheerder Tennet zijn er nieuwe gebieden bijgekomen waar de druk zo hoog is dat bedrijven die een nieuwe aansluiting willen op een wachtlijst komen te staan. Een tijdelijke oplossing kan zijn dat bestaande bedrijven meer doen aan 'spitsmijden' en afspreken op dalmomenten stroom te gebruiken.

Daarom praat ik over de stelling: We moeten minder met z'n allen tegelijk op het stroomnet

Ook voor consumenten zorgt het volle stroomnet voor problemen, zo waren er eerder al zorgen dat er over een paar jaar op veel plekken geen elektrische laadpaal meer bij kan.

Moeten we inderdaad overgaan op meer spreiding op het stroomnet? Of moet de capaciteit sneller verhoogd worden waardoor we niet over hoeven gaan op dit soort maatregelen?

Heeft u op uw werk te maken met spitsmijden en bent u bijvoorbeeld bereid om in het weekend te gaan werken?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie