Stand.nl

Stand.nl: 'Het kabinet moet vandaag laten zien wat het waard is in de asielcrisis'

KRO-NCRV
foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het kabinet moet vandaag laten zien wat het waard is in de asielcrisis'

De asielcrisis escaleert steeds verder en er wordt gesproken over 'on-Nederlandse' taferelen. Ondanks dat er 150 asielzoekers van Ter Apel naar Apeldoorn zijn verplaatst, is de druk bij het aanmeldcentrum nauwelijks afgenomen. Om de meeste nijpende problemen op te lossen komt het kabinet vandaag bijeen om een besluit te nemen hoe deze crisis het hoofd te bieden. Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten zijn er honderden miljoenen euro's extra voor nodig.

In Stand.nl: Het kabinet moet vandaag laten zien wat het waard is in de asielcrisis

Moet het kabinet regie nemen nu de situatie met de dag erger lijkt te worden? Kan het dit wel in deze verdeelde coalitie? Of ligt er een gezamenlijke verantwoordelijkheid en moet niet alleen naar Den Haag worden gekeken?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie