Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het kabinet moet vandaag laten zien wat het waard is in de asielcrisis'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het kabinet moet vandaag laten zien wat het waard is in de asielcrisis'

De asielcrisis escaleert steeds verder en er wordt gesproken over 'on-Nederlandse' taferelen. Ondanks dat er 150 asielzoekers van Ter Apel naar Apeldoorn zijn verplaatst, is de druk bij het aanmeldcentrum nauwelijks afgenomen. Om de meeste nijpende problemen op te lossen komt het kabinet vandaag bijeen om een besluit te nemen hoe deze crisis het hoofd te bieden. Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten zijn er honderden miljoenen euro's extra voor nodig.

In Stand.nl: Het kabinet moet vandaag laten zien wat het waard is in de asielcrisis

Moet het kabinet regie nemen nu de situatie met de dag erger lijkt te worden? Kan het dit wel in deze verdeelde coalitie? Of ligt er een gezamenlijke verantwoordelijkheid en moet niet alleen naar Den Haag worden gekeken?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie