Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Schiphol moet een toontje lager zingen'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Schiphol moet een toontje lager zingen'

Schiphol wil niet verder inkrimpen dan het nu al doet. Het kabinet eist dat de luchthaven naar 440 duizend vluchten per jaar gaat, maar Schiphol wil niet lager dan 460 duizend. Minister Harbers zei eerder vorig jaar dat hij met minder vluchten de geluidsoverlast en de uitstoot van schadelijke stoffen wil beperken.

Daarom de stelling: Schiphol moet een toontje lager zingen

Volgens Schiphol brengt minder vluchten te veel onzekerheden voor iedereen die rond de luchthaven werkt en moet er ingezet worden op stillere en schonere luchtvaart.

Moet Schiphol gewoon meegaan in de eis van het kabinet of is de luchthaven van zo'n groot belang voor Nederland en de economie dat we ze het voordeel van de twijfel moeten geven?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie