Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten meer oog hebben voor mensen in nood over de hele wereld'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten meer oog hebben voor mensen in nood over de hele wereld'

In landen als Congo, Soedan, Afghanistan en Bangladesh leven miljoenen mensen in grote nood. Ze lijden honger, of zijn slachtoffer van geweld. Voor hulporganisaties als het Rode Kruis is het moeilijk om het leed van deze mensen genoeg op de kaart te krijgen; de toestand in Gaza en Oekraïne zijn nu meer in het nieuws. Maar daardoor komt er maar weinig geld binnen voor levensreddende noodhulp. Het Rode Kruis zegt 285 miljoen euro nodig te hebben voor acute hulp en start een nieuwe campagne.

Daarom is de stelling: We moeten meer oog hebben voor mensen in nood over de hele wereld.

Zou er veel meer aandacht moeten komen voor deze humanitaire crisissen? Heb je zelf nog wel dit soort landen op je netvlies? Geef je geld of hulp op een andere manier? Of sluit je je juist af voor al dat slechte nieuws en de ellende in de wereld?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie