Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: Het is goed dat ook voor bedrijven als Uber strengere regels komen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Het is goed dat ook voor bedrijven als Uber strengere regels komen

Taxi-app Uber moet zijn chauffeurs in dienst nemen en betalen volgens de cao van de taxibranche. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak die was aangespannen door de FNV

Volgens de bond moeten de werknemers beter beschermd worden, terwijl Uber stelt dat de chauffeurs zelfstandige ondernemers zijn die helemaal geen dienstbetrekking willen.

Wat vind jij? Moeten medewerkers aan een platformbedrijven als Uber, Deliveroo of Thuisbezorgd.nl altijd beschermd worden? Of is het tijd voor een ruimere kijk op goed werkgeverschap, zodat ook vernieuwing van de economie de kans krijgt? Maak je er zelf vaak gebruik van of werk je voor een platformbedrijf en heb je het gevoel te worden uitgeknepen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie