Stand.nl

Stand.nl: 'Drank is een groter probleem dan vuurwerk'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Drank is een groter probleem dan vuurwerk'

Vuurwerk heeft voor veel ellende gezorgd met oud en nieuw, maar wat daarachter zit is een misschien wel een veel groter probleem: drankgebruik.

Volgens Spoedeisende Hulp Artsen komen er tijdens oudejaarsnacht op één vuurwerkgewonde zo’n tien alcoholgerelateerde letselgevallen binnen bij de eerste hulp. En dat is niet alleen tijdens de jaarwisseling zo, het hele jaar door belanden mensen na ongevallen met alcohol bij de spoedeisende hulp. Ons overmatig drankgebruik zorgt voor ernstige gezondheidsproblemen en is een enorme maatschappelijke kostenpost: zo'n 6 miljard euro per jaar, schat het RIVM.

Daarom bespreken we vandaag de stelling: Drank is een groter probleem dan vuurwerk.

Maak jij je wel eens zorgen over je eigen drankgebruik of dat van mensen in je omgeving? Doe je deze maand mee aan dry january? Of voel je veel sociale druk als je besluit niet te drinken?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie