Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Nederland moet met een a- en b-status gaan werken bij asielzoekers'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Nederland moet met een a- en b-status gaan werken bij asielzoekers'

Een asielzoeker die naar Nederland komt moet worden ingedeeld in a- of een b-status, tenminste als het aan de VVD en het CDA ligt.

Een a-status krijg je als je persoonlijk of als lid van een groep wordt vervolgd. Een b-status geeft minder rechten, zoals een kortere verblijfsduur en geen gezinshereniging. Het idee is dat hiermee minder vluchtelingen naar ons land komen. Andere landen zoals Belgiƫ en Duitsland werken al met zo'n systeem.

De stelling is daarom vandaag: Nederland moet met een a- en b-status gaan werken bij asielzoekers

Moet Nederland net als onze buurlanden op deze manier onderscheid gaan maken om de instroom van vluchtelingen te beperken? Of is zo'n maatregel niet humaan en heeft het niet het gewenste effect?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie