Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet meer druk op Netanyahu komen om een staakt-het-vuren te bereiken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet meer druk op Netanyahu komen om een staakt-het-vuren te bereiken'

De roep tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook wordt steeds luider. De Israëlische premier Netanyahu zei gisteren in een persconferentie dat er geen staakt-het-vuren komt, omdat dat gelijk zou staan aan overgave aan Hamas.

Ondertussen wordt de situatie in de Gazastrook nijpender. Alle nodige middelen en voedsel raken op. De Verenigde Naties willen dat er nog een grensovergang naar Gaza opengaat voor humanitaire hulp. Tot dusver geeft Netanyahu daar geen gehoor aan.

Daarom praat ik over de stelling: 'Er moet meer druk op Netanyahu komen om een staakt-het-vuren te bereiken'

Moet een staakt-het-vuren worden afgedwongen om het geweld te stoppen? Of op zijn minst humanitaire hulp toe te staan? Nederland onthield zich van stemmen in de VN afgelopen weekend, wat vind je van de opstelling van ons land?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie