Stand.nl

Stand.nl: 'Al het onderwijs moet na de zomervakantie terug naar normaal'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Al het onderwijs moet na de zomervakantie terug naar normaal'

Morgen is een spannende dag voor het onderwijs. Dan horen ze in de persconferentie van het kabinet of ze het komende schooljaar rekening moeten houden met de anderhalvemeterregel. Een belangrijke beslissing voor de scholieren en de studenten, want wordt het weer online les of mogen ze weer een volle collegezaal in?

Als de afstandsmaatregel blijft, kan maar 30 procent van de gebouwen gebruikt worden en moeten universiteiten en hogescholen weer terugvallen op alternatieve roosters.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat online onderwijs het afgelopen jaar de belangrijkste reden was dat studenten switchten of uitvielen bij hun studie. Logisch dus dat de middelbare scholen en het hoger onderwijs ernaar snakken weer fysiek les te gaan geven.

Is het wel verstandig om alle maatregelen in het onderwijs los te laten? We weten nog niet wat de terugkomende vakantiegangers zullen doen met de coronabesmettingen in ons land. Of moet het onderwijs hoe dan ook weer open?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie