Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De watersnood laat zien dat we de klimaatcrisis nu echt serieus moeten nemen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De watersnood laat zien dat we de klimaatcrisis nu echt serieus moeten nemen'

In het rampgebied in Limburg zakt het water en kan men heel voorzichtig de balans op gaan maken van de watersnood. Ook Duitsland en België schokken nog na van de enorme wateroverlast, met tientallen doden en heel veel schade als gevolg.


En het water is niet het enige extreme natuurverschijnsel. Een cycloon eist honderden levens in Afrika, delen van de Verenigde Staten en Canada kampen met temperaturen van rond de 50 graden Celsius. De klimaatcrisis waar experts al jaren voor waarschuwen, lijkt zich steeds zichtbaarder te manifesteren.

Was voor jou de enorme wateroverlast van de afgelopen week een wake-up call? Of ben je er al langer mee bezig? Voel je de druk om nu eindelijk zelf iets te doen, zoals het energiezuiniger maken van je huis of denk je 'dit gebeurt nu eenmaal eens in de honderd jaar' en maak je je geen zorgen?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie