Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De gehalveerde vlinderstand is een alarmerend signaal'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De gehalveerde vlinderstand is een alarmerend signaal'

Alarmerende berichten over de vlinderstand. Een dag nadat de Europese landbouwministers instemden met een versoepeling van milieumaatregelen om de boeren tegenmoet te komen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat aantal vlinders in dertig jaar meer dan gehalveerd is. Dat heeft grotendeels te maken met de aantasting van het leefgebied van vlinders als gevolg van de intensieve landbouw en het gebruik van pesticiden.

Daarom is de stelling: 'De gehalveerde vlinderstand is een alarmerend signaal'

Schrik je van de afname van de vlinders en vind je dat Europa meer moet doen om de biodiversiteit te beschermen en niet moet zwichten voor boerendruk? Of vind je de regeldruk voor boeren een groter probleem?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie