Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Twee nieuwe kerncentrales is meer dan genoeg'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Twee nieuwe kerncentrales is meer dan genoeg'

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil dat het kabinet plannen gaat maken voor de bouw van vier grote kerncentrales in plaats van twee. Ze willen dat er meer in wordt geïnvesteerd, omdat het een schone energiebron is waarbij er weinig CO2 wordt uitgestoten.

Er zijn nu al plannen om in 2035 twee nieuwe kerncentrales te hebben staan in Borssele, die tot 13 procent van de elektriciteit kunnen leveren. Maar de kosten zijn gigantisch en het duurt jaren voordat ze er ook echt staan en energie leveren. En hoe doen we dat met het overvolle stroomnet?

Daarom vandaag de stelling: Twee nieuwe kerncentrales is meer dan genoeg

Woon je in Zeeland en vindt je de twee kerncentrales die er al komen zorgwekkend, laat staan vier? Wat zou verder een goeie locatie zijn in ons land of moeten we er helemaal niet aan beginnen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie