Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het kabinet moet nu eindelijk het medicijntekort oplossen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het kabinet moet nu eindelijk het medicijntekort oplossen'

De schaarste van medicijnen in Nederland is groot. Op dit moment zijn er tekorten aan 1500 verschillende medicijnen. De zorgen over deze situatie worden al langer geuit, maar een concrete oplossing is er nog steeds niet.

De maat is nu vol en daarom sturen apothekers, huisartsen, medisch specialisten en patiëntenverenigingen een brandbrief aan minister Kuipers van Volksgezondheid. De minister moet volgens hen nu echt de regie gaan pakken.

Daarom praat ik over de stelling: Het kabinet moet nu eindelijk het medicijntekort oplossen

Maak jij je zorgen dat jouw medicijn binnenkort niet meer te verkrijgen is? Werk je in een apotheek of ben je huisarts en heb je hier dagelijks mee te maken? Denk je dat het kabinet überhaupt iets kan uithalen in deze crisis, of moet dit probleem in een veel groter verband opgelost worden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie