Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Na de kinderhartchirurgie moet meer specialistische zorg worden geconcentreerd'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Na de kinderhartchirurgie moet meer specialistische zorg worden geconcentreerd'

De kogel is door de kerk: minister Kuipers maakte gisteren bekend dat de kinderhartcentra in Groningen en Rotterdam open blijven en de afdelingen in Utrecht en Leiden moeten sluiten. Het belangrijkste argument is dat er in de overgebleven centra genoeg kinderen worden geopereerd om de kwaliteit van de zorg op peil te houden.

Daarom praat ik over de stelling: Na de kinderhartchirurgie moet meer specialistische zorg worden geconcentreerd

Natuurlijk zijn er al netwerken en samenwerkingsverbanden, bijvoorbeeld op het gebied van prostaatkanker en longkanker. Zou het goed zijn om specialistische zorg meer op één plek te concentreren, of ben je bang dat je verder moet reizen om de juiste zorg te krijgen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie