Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten ons beter voorbereiden op een cyberaanval of ramp'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten ons beter voorbereiden op een cyberaanval of ramp'

Een zakmes, een paar flessen water, wat blikvoer, een transistorradio, een EHBO-doos... heb jij het allemaal in huis voor het geval je jezelf 48 uur moet kunnen redden? Grote kans van niet, want volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding zijn Nederlanders niet voorbereid op het toenemende aantal cyberaanvallen of een ramp.

Nederland is extreem kwetsbaar omdat de digitale technologie in ons land vergevorderd is en we er erg van afhankelijk zijn. Maar dat besef is er niet en daar zal een campagne ons binnenkort op gaan wijzen.

En daarom heb ik vandaag de stelling: We moeten ons beter voorbereiden op een cyberaanval of ramp.

Wat heb jij in huis om jezelf de eerste uren van een ramp te kunnen redden? Of wordt het gevaar overschat, is het paniek om niets en vind je het onzin?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie