Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: Het Westen moet zo snel mogelijk met de Taliban om de tafel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Het Westen moet zo snel mogelijk met de Taliban om de tafel

Zonder veel weerstand heeft de Taliban de Afghaanse hoofdstad Kabul kunnen innemen na een strijd van slechts een paar weken. In Amerikaanse media wordt dit al een van de grootste militaire fiasco's ooit genoemd voor de VS.

Gevreesd wordt dat de verworvenheden van de Afghaanse bevolking van de afgelopen twintig jaar in één klap weggevaagd worden. Welke opties heeft het Westen nu nog? De VN-topman Antonio Guterres zei afgelopen weekend nog dat de internationale gemeenschap geen enkele regering zou accepteren die 'met militair geweld' aan de macht is gekomen.

Wordt daarmee de Afghaanse bevolking het grootste slachtoffer? En is het daarom niet verstandiger voor het Westen om met de Taliban om de tafel te gaan, om toch rechten voor de Afghaanse bevolking af te dwingen? Of geeft het Westen daarmee te snel een pervers teken af voor andere terroristische organisaties?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie