Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: Reanimatie moet verplicht onderdeel worden op school

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Reanimatie moet verplicht onderdeel worden op school

Een schokgolf ging zaterdagavond door het land toen de Deense voetballer Christian Eriksen in elkaar zakte op het voetbalveld tijdens de wedstrijd tegen Finland. Het belang van kunnen reanimeren werd op dat moment overduidelijk. Dit weekend schoot de verkoop van reanimatiecursussen dan ook omhoog, aldus het Rode Kruis.

Al jaren wordt gepleit voor meer kennis en kunde rondom reanimatie. De voorzitter van het Rode Kruis heeft in april nog in de Tweede Kamer gepleit voor EHBO-cursussen op scholen. Want dat 17 procent van de volwassenen een EHBO-diploma heeft, is veel te weinig, vindt het Rode Kruis. Wordt het nu tijd om door te pakken?

Wat is jouw ervaring met dit onderwerp? Heb jij je na zaterdag ingeschreven voor een cursus? Of ben je juist een van de mensen die wel een burgerhulpverlener is? Heb je wel eens iemand gereanimeerd of geef je de cursussen? Of werk je op een school waar al reanimatielessen gegeven worden? We horen graag jouw ervaring!

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie