Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Weg met de fatbike!'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Weg met de fatbike!'

Daar is-ie weer, de fatbike. De van oorsprong offroad-fiets kan makkelijk worden opgevoerd en zorgt daarmee al langer voor onveilige situaties op de weg. Niet voor het eerst wordt er daarom alarm geslagen. Vijftig gemeenten roepen vandaag via een petitie de Tweede Kamer op om actie te ondernemen.

De ondertekenaars willen een verbod op opgevoerde fatbikes. Ook willen ze een onderzoek naar de invoering van een minimumleeftijd.

Maar misschien zou je ook verder kunnen gaan, om het aantal ernstige ongelukken met vaak jonge kinderen te verlagen. Daarom praat ik vandaag over de stelling: Weg met de fatbike!

Is het volgens jou ook klaar met de fatbike en is het tijd voor stevige maatregelen? Desnoods een verbod? Of vind je ze gewoon handig, omdat je kind op die manier bijvoorbeeld makkelijker naar school of de sportvereniging kan?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie