Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De Belastingdienst gaat te ver om bedrijven als Uber te behagen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De Belastingdienst gaat te ver om bedrijven als Uber te behagen'

De Nederlandse Belastingdienst heeft regels geschonden en mogelijk strafbaar gehandeld om het Amerikaanse taxibedrijf Uber te kunnen bevoordelen. Dat concluderen onderzoeksjournalisten op basis van interne documenten van het techbedrijf.

Zo hebben belastingambtenaren informatieverzoeken van andere landen over het bedrijf opzettelijk vertraagd en lobbyde de fiscus bij de Fransen voor een vriendelijk fiscaal regime.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'De Belastingdienst gaat te ver om bedrijven als Uber te behagen'.

Ben jij ondernemer en verbaas jij je je erover dat de rode loper wordt uitgerold voor multinationals? Of is het juist verdedigbaar dat de groei van bedrijven als Uber wordt aangejaagd voor onze economische belangen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie