Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Gemeenten mogen best de kont tegen de krib gooien'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Gemeenten mogen best de kont tegen de krib gooien'

Gemeenten die afwijken van het Haagse beleid, we zien het regelmatig de laatste tijd. Zo laten meerdere gemeenten nu weten niet in te grijpen als winkels en horecagelegenheden demonstratief de deuren willen openen, ook als we morgen zouden horen dat de regels niet worden versoepeld.

Verder blijkt vandaag dat een kwart van de gemeenten vorig jaar de bijstandsregels heeft versoepeld en stemde de Groningse gemeenteraad gisteravond unaniem in met een motie tegen de plannen van het kabinet om dit gasjaar naar alle waarschijnlijkheid dubbel zoveel gas te winnen als afgesproken.

Is het goed dat gemeenten hun eigen koers varen en niet altijd de Haagse koers volgen, of draagt dit soort gemeentelijke ongehoorzaamheid richting Den Haag niet bij het vertrouwen in de politiek?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie