Stand.nl

Stand.nl: 'Gaat u het nieuwe coronavaccin halen?'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Gaat u het nieuwe coronavaccin halen?'

Vanaf half september worden mensen opgeroepen weer opgeroepen om een herhaalprik tegen corona te halen. Die is volgens minister Kuipers (Volksgezondheid) nodig om komende ziektegolven in te dammen. Op dit moment is de vaccinatiegraad onder mensen die in aanmerking komen voor een herhaalprik iets meer dan 50 procent.

Vanwege de diverse varianten wordt er dit najaar als het goed is geprikt met nieuwe, aangepaste coronavaccins. Hoewel het Europees Geneesmiddelenbureau voor deze nieuwe vaccins nog groen licht moet geven, gaat het ministerie van Volksgezondheid ervan uit dat ze op tijd goedgekeurd en leverbaar zijn.

Daarom stel ik vandaag de vraag: Gaat u het nieuwe coronavaccin halen?

Heeft u net de boosterprik gehaald en vindt u het daarom niet nodig om het nieuwe vaccin te halen? Maakt u zich zorgen komende winter? Twijfelt u sowieso om het nieuwe vaccin te halen? Of bent u helemaal niet meer bezig met corona?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie