Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Raadsleden verdienen meer waardering'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Raadsleden verdienen meer waardering'

Diederik Boomsma, gisteren verkozen tot Het Beste Raadslid van Nederland, zal de waardering wel voelen vandaag. Maar niet alle raadsleden hebben dat geluk.


De meeste raadsleden werken op de achtergrond, naast hun baan, in de avonduren, tegen een wisselende vergoeding en met wisselend succes aan het vertegenwoordigen van de inwoners van hun gemeente. Soms met bedreigingen als onwelkome bonus.

Daarom hoor ik in deze verkiezingsweek graag wat je vindt van de stelling: Raadsleden verdienen meer waardering.

Ben je zelf raadslid en wil je met ons delen waar je veel of juist weinig voldoening uit haalt? Hoe voel jij je als burger vertegenwoordigd door de mensen in jouw gemeente? Zou je zelf raadslid willen zijn, maar houdt iets je tegen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie