Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Goed dat het nieuwe pensioenstelsel er eindelijk komt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Goed dat het nieuwe pensioenstelsel er eindelijk komt'

Na ruim een decennium aan heftige discussies en flink wat poldersessies, gaat het dan toch echt gebeuren: het nieuwe pensioenstelsel. De grootste stelselwijziging ooit. In totaal gaat het om ruim 1.400 miljard euro die verdeeld moet worden over ongeveer twintig miljoen rekeningen van circa tien miljoen mensen.

Nu nog betalen jongeren voor hun oudere collega’s, in het nieuwe stelsel wordt dat losgelaten zodat iedereen voor zijn eigen pensioen betaalt.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'Goed dat het nieuwe pensioenstelsel er eindelijk komt'

Bent u blij dat het nieuwe stelsel er eindelijk doorheen is? Of maakt u zich zorgen? Waar zit die onzekerheid in? Kunt u het doorgronden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie