Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De ECB moet zo snel mogelijk de rente verhogen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De ECB moet zo snel mogelijk de rente verhogen'

Voor het eerst in tien jaar lijkt de Europese Centrale Bank de rente te gaan verhogen. Voorzitter Christine Lagarde van de ECB schrijft in een blog dat eind september die rente dan niet meer negatief zal zijn. De maatregel is bedoeld om de torenhoge inflatie tegen te gaan.

Dat zal financiƫle consequenties voor de politiek hebben, maar is voor jouw portemonnee goed nieuws. Want de inflatie zal normaal gesproken dalen als de rente stijgt.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: de ECB moet zo snel mogelijk de rente verhogen.

Wat denk je? Is het goed als de tijd van gratis geld lenen voorbij is? Gaan we inderdaad meer sparen en dus minder uitgeven als de spaarrente straks een klein plusje laat zien? Of ben je bang dat een hogere rente het kabinet dwingt om te besparen op bijvoorbeeld klimaatmaatregelen of de woningbouw?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie