Stand.nl

Stand.nl: 'Goede opvang van vluchtelingenkinderen moet de hoogste prioriteit zijn'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Goede opvang van vluchtelingenkinderen moet de hoogste prioriteit zijn'

De asielopvang is door het kabinet uitgeroepen tot nationale crisis. En het gaat goed mis met de leefomstandigheden van vluchtelingenkinderen in noodopvanglocaties in Nederland, zo concluderen verplegers, artsen en leerkrachten in een onderzoek dat vandaag verschijnt.

Er wordt een landelijk crisisorganisatieteam in het leven geroepen om de opvang van asielzoekers te verbeteren. En het kabinet komt vandaag met een plan voor de komende drie maanden. Maar staat het welzijn van kinderen bovenaan de lijst?

Daarom praat ik over de stelling: 'Goede opvang van vluchtelingenkinderen moet de hoogste prioriteit zijn'.

Want hoe kan het dat de situatie in de noodopvang en het asielzoekerscentrum in Ter Apel haast onleefbaar is geworden voor gevluchte kinderen? Heeft het kabinet de prioriteiten wel op orde? En wat kunnen gemeenten doen om de omstandigheden voor vluchtelingenkinderen zo snel mogelijk te verbeteren?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie