Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Goede opvang van vluchtelingenkinderen moet de hoogste prioriteit zijn'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Goede opvang van vluchtelingenkinderen moet de hoogste prioriteit zijn'

De asielopvang is door het kabinet uitgeroepen tot nationale crisis. En het gaat goed mis met de leefomstandigheden van vluchtelingenkinderen in noodopvanglocaties in Nederland, zo concluderen verplegers, artsen en leerkrachten in een onderzoek dat vandaag verschijnt.

Er wordt een landelijk crisisorganisatieteam in het leven geroepen om de opvang van asielzoekers te verbeteren. En het kabinet komt vandaag met een plan voor de komende drie maanden. Maar staat het welzijn van kinderen bovenaan de lijst?

Daarom praat ik over de stelling: 'Goede opvang van vluchtelingenkinderen moet de hoogste prioriteit zijn'.

Want hoe kan het dat de situatie in de noodopvang en het asielzoekerscentrum in Ter Apel haast onleefbaar is geworden voor gevluchte kinderen? Heeft het kabinet de prioriteiten wel op orde? En wat kunnen gemeenten doen om de omstandigheden voor vluchtelingenkinderen zo snel mogelijk te verbeteren?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie