Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Op gezond gewicht blijven is niet te doen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Op gezond gewicht blijven is niet te doen'

Het aantal mensen met obesitas is in ons land de afgelopen 40 jaar verdrievoudigd. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het CBS. In 2023 had 16 procent van de bevolking van 20 jaar of ouder obesitas.

Er lijkt maar geen einde te komen aan deze stijgende lijn, maar hoe kan dat? Volgens sommige diƫtisten is de oorzaak te vinden in de ongezonde omgeving waarin we ons dag in dag uit verkeren. Supermarkten en kiosken blijven ongezonde producten promoten en de politiek doet er maar weinig aan.

Daarom is vanochtend onze stelling: Op gezond gewicht blijven is niet te doen

Heel graag horen we over jouw ervaring. Lukt het jou om een gezond gewicht te hebben en te behouden? Of is het een dagelijkse worsteling voor je om gezond te eten en verleidingen in je omgeving te weerstaan? Heb je zelf last van obesitas en hoe gaat je omgeving hiermee om? Krijg je hulp of word je al snel afgeschilderd als lui en iemand met weinig discipline?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie