Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De hondenverkoop via internet moet aan banden worden gelegd'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De hondenverkoop via internet moet aan banden worden gelegd'

De illegale import van honden is het afgelopen jaar flink gestegen, zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Deze dieren zijn vaak onder erbarmelijke omstandigheden opgegroeid en daar moet een eind aan komen.

Per 1 november moeten honden in het bezit zijn van een dierenpaspoort. Dat was in de praktijk al een tijdje zo, maar door corona was er een gebrek aan controle. Handelaren konden zo eigenlijk hun gang gaan, zeker online. Die controle moet dus flink worden aangescherpt zegt de NWVA. de dieren zijn vaak niet gevaccineerd en gesocialiseerd.

Heb je zelf onlangs via internet een hond gekocht? Of ken je hondenhandelaren die de regels niet zo nauw nemen? Wat zijn jouw ervaringen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie