Stand.nl

Stand.nl: 'Gemeenten moeten harder hun best doen om statushouders te huisvesten'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Gemeenten moeten harder hun best doen om statushouders te huisvesten'

Het kabinet wil dat asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) sneller doorstromen naar woningen, maar gemeenten worstelen daarmee. 14.000 statushouders kunnen nu niet weg uit asielzoekerscentra, waardoor deze steeds meer verstopt zitten. Met mensen die op stoelen moeten slapen in Ter Apel tot gevolg.

Het kabinet wil nu dat gemeenten harder hun best doen en een hoger percentage huurwoningen beschikbaar stellen, maar in sommige gemeenten is de wachttijd voor een huurwoning nu al meer dan 8 jaar.

Daarom praat ik vanochtend over de stelling: 'Gemeenten moeten harder hun best doen om statushouders te huisvesten'.

Is het een onmogelijke opgave voor gemeenten om statushouders van onderdak te voorzien omdat de woningen er simpelweg niet zijn? Of zijn er genoeg creatieve oplossingen te bedenken, denk bijvoorbeeld aan leegstaande panden of gastgezinnen. Heb je zelf met deze problematiek te maken? Als woningzoekende of als wethouder bijvoorbeeld?

Telefonisch reageren kan via 0800 - 1101 en stemmen kan tot 10.00 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie