Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De nieuwe minister van landbouw moet een boerenachtergrond hebben'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De nieuwe minister van landbouw moet een boerenachtergrond hebben'

'De verkeerde man op de verkeerde plek': Henk Staghouwer is opgestapt als minister van Landbouw. De opvolger van Staghouwer moet van goeden huize komen nu er een hoop ingewikkelde dossiers opgestapeld liggen. Het ministerie staat bekend als lastig, ingewijden klagen over het gebrek aan creativiteit bij de ambtenaren die in oude patronen blijven denken. Daarnaast had Staghouwer volgens boeren gewoonweg te weinig kennis van de landbouw.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: De nieuwe minister van Landbouw moet een boerenachtergrond hebben.

Wat vind jij? Moet de nieuwe minister vanuit eigen ervaring kunnen praten? Of is er een politiek zwaargewicht nodig die de vastgeroeste denkbeelden op het ministerie kan doorbreken? Er wordt nu binnen de ChristenUnie naar een opvolger gezocht, maar misschien moet er juist buiten partijlijnen worden gekeken nu de problemen op het ministerie zo groot zijn? Heb jij een kandidaat in gedachten?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie