Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Om de politie te ontlasten moeten voetbalwedstrijden zonder publiek worden gespeeld'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Om de politie te ontlasten moeten voetbalwedstrijden zonder publiek worden gespeeld'

De politie-inzet bij voetbalwedstrijden trekt agenten weg uit de wijken. Daarom moeten wedstrijden in de eredivisie tijdelijk zonder publiek worden gespeeld. Dat zegt voorzitter Wim Groeneweg van politiebond ACP.

De bond doet dit voorstel naar aanleiding van de Veiligheidsmonitor 2021 van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daaruit blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders zelden of nooit politie in de buurt ziet.

Daarom praat ik over de stelling: Om de politie te ontlasten, moeten voetbalwedstrijden zonder publiek worden gespeeld.

Zie jij de wijkagent ook minder bij je in de buurt? Geeft dat een gevoel van onveiligheid? Zie je een voetbalwedstrijd juist als een belangrijke uitlaatklep en moet de politie andere keuzes maken?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie