Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De toenemende spanningen op het wereldtoneel zijn beangstigend'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De toenemende spanningen op het wereldtoneel zijn beangstigend'

Op de dag dat Rusland het laatste nucleaire verdrag met de VS opschort en het westen de schuld geeft van het starten van de oorlog in Oekraïne, haalt de Amerikaanse president Biden in zijn speech in Polen juist weer fel uit naar Poetin. De MIVD en AIVD waarschuwen dat de oorlog in Oekraïne dichterbij is dan we denken.

Ondertussen zegt China serieus te overwegen wapens en munitie te leveren aan Rusland en haalt de grootmacht uit naar de VS. De tegenstellingen in de wereld lijken steeds scherper te worden.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'De toenemende spanningen op het wereldtoneel zijn beangstigend'

Wat doen deze berichten met jou? Denk jij dat dit soort ruzies tussen landen van alle tijden zijn en zal het vooral bij dreigende taal blijven? Of maak je je grote zorgen en lig je er 's nachts wakker van?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie