Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Burgers moeten meer inspraak krijgen bij politieke besluiten'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Burgers moeten meer inspraak krijgen bij politieke besluiten'

Steeds meer mensen zijn somber over de kant die het opgaat met Nederland en voelen zich ongehoord. Dat blijkt uit onderzoek dat het Sociaal Cultureel Planbureau vandaag presenteert. Een belangrijk middel om de afstand tussen politiek en burger te overbruggen is meer en vaker inspraak. Dat kan in de vorm van een referendum maar ook burgerberaden worden steeds populairder.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'Burgers moeten meer inspraak krijgen bij politieke besluiten'

Wat vind jij? Zou jij vaker in een referendum willen meepraten over politiek beleid? Of ben je juist teleurgesteld in de referenda die in het verleden zijn georganiseerd? Want in die gevallen stemden mensen vaak bij voorbaat tegen de zittende politiek. Hoe vind jij dat mensen meer en beter betrokken kunnen worden bij besluiten die ons allemaal treffen?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie