Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het kabinet moet nog dit jaar met koopkrachtmaatregelen komen'

foto: anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het kabinet moet nog dit jaar met koopkrachtmaatregelen komen'

De druk op het kabinet om maatregelen te nemen tegen dramatische koopkrachtplaatjes neemt toe. Maar de regering heeft er de afgelopen maanden telkens op gewezen dat er al voor miljarden aan koopkrachtmaatregelen zijn genomen en dat er dit jaar geen nieuwe maatregelen te verwachten zijn.

Daar gaat de oppositie niet mee akkoord. Er wordt daarbij ook gewezen naar de landen om ons heen. In Duitsland en Frankrijk is er al een belastingverlaging aangekondigd. Moet ons kabinet ook dit jaar nog in actie komen?

Daarom de stelling: Het kabinet moet nog dit jaar met nieuwe koopkrachtmaatregelen komen

Hoe hoog is de nood voor jou? Moet er dit najaar al wat gebeuren? En waar heb je de meeste baat bij? Een lage energierekening of een gewoon bepaald bedrag gestort krijgen? Of wacht je liever wat langer op compensatie, met een grotere kans op een uitgedacht plan?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie