Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet een maximumtermijn komen voor het premierschap'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet een maximumtermijn komen voor het premierschap'

Vanaf vandaag is Mark Rutte de langstzittende premier van Nederland. Hij zit nu 4310 dagen in het Torentje. Dat is één dag langer dan Ruud Lubbers het heeft volgehouden.

In de bijna twaalf jaar dat Rutte aan de macht is, kreeg hij te maken met diverse crises. Denk aan de nasleep van de bankencrisis, de coronacrisis en nu de oorlog in Oekraïne. Ook de Toeslagenaffaire, compensatie van Groningers na gasboringen en de stikstofcrisis kwamen in deze tijd voorbij. Rutte wordt voor veel van deze problemen aangekeken, aangezien hij al die tijd betrokken is geweest. Is het tijd voor een frisse wind?

Daarom praten we over de stelling: Er moet een maximumtermijn komen voor het premierschap

Wat levert het ons op dat Rutte al zo lang minister president is? Zie jij liever iemand anders, en mag die opvolger dan maar een maximum termijn blijven? In het bedrijfsleven is een maximum termijn voor Raden van Toezicht heel normaal. Moet dat ook in de politiek doorgevoerd worden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie